0313 479 617 info@waagdoesburg.nl

Arrangementen

Hanze Arrangement A:
Om 10.30 uur bent u welkom bij Stadsbierhuys De Waag, Koepoortstraat 2-4 voor een heerlijk kopje koffie.
Om 11.00 uur komt een stadsgids u ophalen voor een stadsrondleiding door de historische binnenstad van Doesburg. De gids brengt u weer terug naar De Waag.
Om 12.30 uur staat de lunch, bestaande uit Doesburgse mosterdsoep met spek of zalm en (rogge)brood, voor u klaar.
Na de lunch volgt op eigen gelegenheid museumbezoek.
Om 13.45 uur wordt u verwacht bij Streekmuseum De Roode Tooren, Roggestraat 9-13.
Dit is een historisch museum over o.m. de vestinggeschiedenis, handel en ambacht. Er is een nagebouwde kruidenierswinkel uit 1890, een werkende tabakskerverij uit 1894 en een maquette van de oude schipbrug. Tevens zijn er wisselende tentoonstellingen.
Daarna wandelt u naar Boekholtstraat 22-26, naar de Doesburgsche Mosterdfabriek / annex museum.
Om 15.00 uur krijgt u een rondleiding door het museum met een demonstratie hoe de originele (boeren) mosterd wordt gemaakt.
U kunt nu een uurtje vrij besteden en door de winkelstraat richting De Waag wandelen.
Om 17.00 uur wordt u bij De Waag een aperitiefje aangeboden en kunt u daarna genieten van de Hanzepot. De Hanzepot is een dagschotel met vlees of vegetarisch. Wanneer u een extra keuze van vis in uw arrangement wilt kan dat voor een meerprijs van € 4,50
Dit geheel verzorgde dagarrangement kost € 35,50 p.p. en € 7,50 reserveringskosten.

Arrangementen De Waag Doesburg VVVHanze Arrangement O
10.30 uur: Kopje koffie bij Stadsbierhuys De Waag.
11.00 uur: Stadswandeling door de historische binnenstad o.l.v. een gids.
12.30 uur: Lunch, bestaande uit Doesburgse mosterdsoep met spek of zalm en (rogge)brood.

Hanze Arrangement M
13.00 uur: Lunch, bestaande uit Doesburgse mosterdsoep met spek of zalm en (rogge)brood.
14.00 uur: Stadswandeling door de historische binnenstad o.l.v. een gids.
15.30 uur: Kopje koffie bij Stadsbierhuys De Waag.
De arrangementen O en M kosten € 15,00 p.p. en € 7,50 reserveringskosten.

Op verzoek kunnen de arrangementen voor eigen rekening uitgebreid worden.
Hiervoor kunt u van tevoren contact opnemen met ons.

Al deze arrangementen zijn te reserveren via het VVV in Doesburg:

tel. 0313-479088, e-mail: info@vvvdoesburg.nl.

Arrangementen De Waag Doesburg VVV

Expeditie Bugxter Buggy

Boek een expeditietocht per bugxter buggy m.b.v. GPS door Doesburg,  de Achterhoek of Posbank/Veluwe, of maak gebruik van de andere arrangementen.

Inclusief warme kleding, shawls, handschoenen en cap, opdrachten onderweg en een warme consumptie p.p. vanaf €  25,00 p.p.p uur vanaf Angerlo. Rijbewijs verplicht en groepen onder begeleiding.  Het is een puzzelrit en geen rally. Bugxters zijn tweepersoons buggy’s met een Europees type goedkeuring en voorzien van een  200 CC motorblok.  De besturing is gelijk aan een kart met een automatische versnellingsbak.  Alle Bugxters zijn voorzien van een motorrijtuigverzekering, een aanvullende inzittenden verzekering en rechtsbijstand verzekering.

U kunt uw arrangementen uitbreiden met lunch, diner en consumpties in De Waag.

arrangementen Doesburg

Voor je plezier een uur lang achter slot en grendel…..

Kom escapen bij Escape Room Tot Slot in Doesburg!

Het is een ervaring, een uniek spel die een ieder gespeeld moet hebben.

Samen met je vrienden, collega’s of familie wordt je opgesloten in een kamer waaruit jullie proberen te ontsnappen. Dat lijkt misschien simpel, je hoeft alleen maar even de sleutel te zoeken en klaar ben je. Maar deze sleutel is goed verstopt! Om hem te vinden moet je verborgen aanwijzingen, diverse puzzels en raadsels oplossen, geheime bergplaatsen vinden en sloten openen. Alleen dan zullen jullie ontsnappen. De vraag is, lukt dit jullie ook binnen de gestelde tijd van 1 uur? En vinden jullie alle geheimen die de kamer bevat? Al snel zullen jullie merken dat je hele andere beslissingen maakt als je onder druk staat!

 

Een beetje logisch kunnen denken is mooi meegenomen, maar je moet ook kunnen samenwerken en dingen uit handen geven. Je probeert tenslotte samen met je groep(je) te ontsnappen, alleen gaat het je sowieso niet lukken.

 

Om de boeking nog completer te maken kunnen wij jullie onderstaande arrangementen, in samenwerking met Stadsbierhuys De Waag, aanbieden:

 

Escape genietmomentje  €5,25 p.p.
Koffie of thee met huisgemaakte appeltaart.

Escape menu  €22,50 p.p.
Mosterdsoep met zalm of spek, heksenschnitzel (naturel ook mogelijk) incl. groente en frieten, ‘Tot Slot’ petit dessert.

Hanzemenu De Luxe  €28 p.p.
Bestaande uit een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht. Een wekelijks menu, wisselt iedere dinsdag!

 

Boekingen via de website  www.escaperoomtotslot.nl

Email: info@escaperoomtotslot.nl

Ribboot varen

In combinatie met de Bugxter Buggy’s  of als activiteit alleen kunt u ribvaren met een  RIB boot  vanaf de Doesburg of de jachthaven de Engel te Rheden.  Met een snelheid van 90 km/uur, lengte 7,5 meter, breedte 3 meter, een stille 250 PK 4-takt V-6, CE-keur B en  zeewaardige boot.  We varen met 8 personen tegelijk, die allen voorzien worden van een zwemvest (verplicht) en men kan gedurende 3/4 uur gaan varen vanuit Doesburg naar Rheden of andersom. Zowel rustig als op topsnelheid. Spektakel verzekerd.

€  65,00 p.p. op basis van 16  personen. Terwijl er acht personen varen kunnen de andere 8 personen buggy rijden tegen genoemde meerprijs of een andere activiteit beoefenen.

U kunt uw arrangementen uitbreiden met lunch, diner en consumpties in De Waag.

arrangementen Ribboot Doesburg

Teambuilding    Construct  Challenge (Binnen en Buiten mogelijk)

De uitdaging waar u en uw teams voor staan is het leggen van een stroomverbinding van A naar B. Hiervoor bouwen beide teams een stellage. Hiervoor gebruiken we bamboe. Na 1 uur bouwen moet men de constructies op de bouwplaats zetten zonder ook maar iets aan de constructies aan te passen. Het doek gaat omhoog en we maken verbinding door de stroom/waterkraan open te draaien. Indien men goed naar elkaar heeft geluisterd en dit heeft vertaald in het bouwen van de juiste constructie kan er niets fout gaan en heeft men voor 100% rendement gescoord.  Deze activiteit kan ook binnen plaatsvinden, we gebruiken dan geen water maar balletjes / knikkers die door de baan moeten rollen.

€ 45,00 p.p. op basis van 30 personen.

U kunt uw arrangementen uitbreiden met lunch, diner en consumpties in De Waag.

arrangementen team building Doesburg

Ken jij de  mol

Het spel

Het spel wordt gespeeld in zes rondes van 20 minuten.  Iedere ronde kunnen er gouden munten verdiend worden en na elk spel moet er gestemd worden op de Mollen. Het stemmen kost geld, maar u ontvangt uiteindelijk ook geld wanneer u de juiste Mol heeft gekozen. U ontvangt tevens geld door de activiteit te winnen.

De opdrachten : Blinddoekenspel, Tangram spel, Seinopdracht Blokkenspel etc.

Het team dat uiteindelijk de minste punten verdient en daarbij de Mol niet ontmaskerd heeft de beste Mol. De winnende mol wordt de trotse winnaar van de gouden geMOLesteerde klem.

€ 40,00 p.p. op basis van 30 personen.

U kunt uw arrangementen uitbreiden met lunch, diner en consumpties in De Waag.

Team Battle

De groep wordt  verdeeld in vier teams en elk team voert zoveel mogelijk opdrachten uit, waarbij de volgorde wordt bepaald door de spelleiders. Telkens als een opdracht voltooid is, krijgen ze  een willekeurige nieuwe opdracht door het trekken van een kaart.  Doordat er veel variatie in de opdrachten zit en de spelen kort duren (maximaal 5 minuten), kan écht iedereen meedoen.  Snelheid is geboden en het team dat de aanwezige kwaliteiten het beste benut ( samenwerking, inventiviteit,leiderschap, teamvorming ) zal aan het eind op gepaste wijze gehuldigd worden als winnaar!

€ 50,00 p.p. op basis van 30 personen

U kunt uw arrangementen uitbreiden met lunch, diner en consumpties in De Waag.

arrangementen team building Doesburg

Abseilen van de Martinikerk

Een unieke mogelijkheid om in de 3 na hoogste kerktoren van Nederland af te dalen. We nemen u eventueel mee naar de “trans” op 60 meter voor een kijkje. Daarna gaan we terug via de trap naar 30 meter. Daar doen we een zogenoemde “helikopter afdaling” waarbij u helemaal vrij hangt.

Weer eens wat anders en de echte grensverlegger kan ook met het  gezicht naar beneden afdalen! Het voordeel van binnen in de kerktoren afdalen is dat we niet afhankelijk zijn van de weersomstandigheden.

 

Voor wie?

Voor wie niet! Kinderen vanaf een lengte van ongeveer 1.20 meter, tot de leeftijd dat men durft!

Groepsgrootte vanaf 10 personen (als u een groep heeft die kleiner heeft betaalt u voor minimaal 10 personen)

 

Locatie:

Toren van de Martinikerk te Doesburg. We abseilen vanuit binnen in de toren dus het weer maakt niet uit.

 

Duur:

Afhankelijk van de groepsgrootte.  Een groep van 12 personen is ongeveer 1,5 uur bezig. Dit is exclusief de wandeling naar de “trans” op 60 meter.

 

Inclusief:

 • Materialen
 • Begeleiding door een ervaren kliminstructeur
 • Toegang tot de toren

 

Eventueel bij te boeken:

 • Start met koffie/gebak
 • Lunch en/of diner
 • Andere activiteit zoals bijvoorbeeld een gps-tocht of sloepvaren

 

Aanvullende informatie:

Dames draag geen rokje of jurkje en zorg dat lang haar in een staart zit. Dit zodat het niet in de weg zit!!

 

Kosten :

Abseilen (minimaal 10 personen) € 25,00 per p.p.
Ontvangst met koffie/thee en gebak € 5,50  p.p. toeslag

Citygame/GPS tocht

Omschrijving:

Wij hebben een leuke GPS tocht waarbij er groepen gemaakt worden van ongeveer 5-6 personen. Iedere groep krijgt een rugzak met daarin de GPS, het spel en de opdrachten. Dit zijn leuke interactieve opdrachten waarbij de deelnemers contact moeten leggen met de lokale bevolking en ook hun creativiteit bij de verschillende opdrachten kwijt kunnen. Ook wordt een bezoek gebracht aan een museum om daar antwoorden te vinden.

 

Voor wie?

Voor iedereen! Scholen (vanaf groep 7), families, bedrijven, vrienden etc. en voor alle leeftijden toegankelijk.

 

Locatie:

Start en finish bij ons kantoor aan de Meipoortstraat in Doesburg, of op een andere locatie in Doesburg.

 

Duur:

Ongeveer 2,5 uur

 

Inclusief:

 • Rugzak per groep met benodigdheden
 • Gps

 

Eventueel bij te boeken:

 • Start met koffie en gebak
 • Lunch en/of diner is apart bij te boeken
 • Eén van onze andere activiteiten zoals sloepvaren of torenbeklimming.

 

Aanvullende informatie:

 • Draag schoenen waarmee u makkelijk wandelt
 • Deze activiteit is geschikt voor groepen van gemiddeld 5 personen per groep

 

Kosten:

GPS-tocht  (5 personen per rugzak) € 25,00 per rugzak
City Game € 15,00 p.p.
Route per step € 10,00 p.p. toeslag
Ontvangst met koffie/thee & gebak € 5,50 p.p. toeslag

City survival Doesburg

Omschrijving:

Met behulp van  een GPS en telefoon wordt u op pad gestuurd om Doesburg te verkennen. De tocht brengt u langs alle hoogte punten, leuke cafeetjes, musea en uitzichten van deze historische Hanzestad.  Ook wordt er op een leuke manier aan de inwendige mens gedacht .

 

Voor wie?

Deze activiteit is voor groepen vanaf 14 personen en voor alle leeftijden. Deze activiteit is geschikt voor bedrijven, families, scholen, een vrijgezellen dag maar ook voor groepen 65 plussers.

 

Locatie:

De City Survival zal plaats vinden in Doesburg.

 

Duur:

De duur van een City Survival is minimaal 2 uur lang en kan maximaal een hele dag bedragen.

 

Inclusief:

 • Bier- of ijsproeven
 • Torenbeklimming of Abseilen (abseilen tegen toeslag)
 • Echte Doesburgse prijs voor de winnende groep

 

Eventueel bij te boeken (met toeslag):

 • La Lique museum (glaskunst), Historische Boekdrukkerij “De Arend”, Mosterdmuseum Doesburg
 • Lunch en/of diner
 • Doesburgs pakketje Standaard of Luxe (dit zijn originele Doesburgse stadsproducten)
 • Eventueel een van de andere activiteiten zoals bijvoorbeeld boogschieten

 

Aanvullende info:

 • Wij hebben keuze uit meer dan 56 waypoints zodat elke groep, jong of oud, actief of ontspannend, zich goed kan vermaken. Wij bepalen de waypoints naar aanleiding van het karakter van de groep.
 • De City Survival kan worden aangeboden in combinatie met een cateringarrangement

Kosten:

City Survival € 40,00 p.p.
Ontvangst met koffie/thee & gebak €  5,50  p.p. toeslag